Sfaturi pentru a găsi un loc de muncă în recesiune

A devenit din ce în ce mai clar pentru toata lumea faptul că viața este foarte incertă în aceste momente și este foarte normal să te simți anxios și nesigur în legătură cu viitorul și finanțele tale. Recesiunea poate părea a fi un moment înfricoșător pentru a ne gândi la căutarea unui nou loc de muncă. Deci, ce înseamnă o recesiune în general pentru cei care caută un loc de muncă? Mai poți găsi un loc de muncă în timpul unei crize economice?

Da, locuri de muncă se vor pierde, dar trăim într-o țară vibrantă, plină de noi începuturi și oportunități, ceea ce înseamnă că se vor crea întotdeauna locuri de muncă în noi industrii pentru a îndeplini obiceiurile și nevoile în schimbare ale consumatorilor și ale afacerilor.

Este adevărat că vor fi mai puține posturi vacante pe termen scurt, așa că, pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a vă asigura acea nouă poziție, am reunit câteva dintre sfaturile noastre de top pentru a găsi un loc de muncă în timpul unei recesiuni, pentru a vă ajuta să vă ghidați în căutarea voastră spre succes! 

1) Fii răbdător

Trebuie să înțelegi că nu se va întâmpla peste noapte. Pe măsură ce șomajul crește, crește și numărul de solicitanți care aplică pentru posturi. În general, dacă ești în căutarea unui loc de muncă potrivit pentru tine, cu un salariu mai mare, va dura mai mult. Apreciază că acest proces ar putea dura câteva luni și pregătește-ți finanțele și mentalul pentru un maraton. Dacă însă ești angajat, iar salariul pe care îl obții la momentul respectiv nu este suficient, până găsești un job cu un salariu mai mare poți obține un Credit Rapid ce te poate ajuta să treci peste impasul financiar.

2) Mai puțin înseamnă mai mult

Recruitorii pot identifica CV-uri generice de la un kilometru distanță. Ceea ce trebuie să înțelegem este faptul că angajatorii doresc salariati care să lucreze exclusiv pentru ei, nu salariati care își doresc să lucreze pentru oricine. Prin urmare, este recomandat să aplici la acele companii la care consideri ca te-ai integra cel mai bine, unde cunoștințele tale pot fi folosite la capacitate maximă. În plus, a face angajatorul să înțeleagă că nu este vorba doar de bani va ajuta în acest proces.

3) Lucrează la CV-ul tău

 

Fiecare CV pe care îl trimiți trebuie să fie specific postului pentru care aplici. Dar asta nu înseamnă o rescriere totală de fiecare dată. Asigură-te că ai un șablon de CV generic bine scris, fără erori de ortografie sau gramaticale - Și apoi, de fiecare dată când îl trimiți, este bine să schimbi câteva cuvinte sau secțiuni pentru a părea mai potrivit pentru acel rol. Multe companii de recrutare oferă servicii de scriere de CV gratuite sau plătite, prin urmare un search pe Google te poate ajuta să găsești pe cineva local care te poate ajuta. CV-ul și scrisoarea de intenție vor fi cele ce vor aduce interviul, așa că este esențial să fie scrise cât mai bine. Odată ce te simți mulțumit de cele doua, încearcă să ceri prietenilor sau membrilor familiei în care ai încredere să le citească și să ofere critici și sugestii de îmbunătățire.

4) Reconectează-te cu foștii colegi, cunoscuți și prieteni

Mai mult decât în vremuri normale, căutarea unui loc de muncă în timpul unei recesiuni îți va cere să reflectezi asupra rețelei tale actuale și trecute, pentru a afla unde lucrează oamenii acum și dacă există oportunități disponibile. Ia legătura cu ei pentru a vedea dacă acele companii angajează și intră în legătură cu vechii colegi pentru a vedea dacă știu despre vreo poziție actuala sau viitoare libera sau pentru a descoperi cum au făcut tranziția într-o nouă industrie. Nu orice persoană de contact va avea un loc de muncă pentru tine, dar dacă te poți reconecta în mod constructiv (și sincer) vei avea beneficii pe termen lung, care ar putea duce la oportunități viitoare.

De asemenea, îți sugerăm să întrebi prietenii, familia, vecinii și foștii colegi cum și-au găsit ultimul loc de muncă, ce strategii și tactici au funcționat bine pentru ei și ce sfaturi ar avea pentru tine.

5) Pregătește-te pentru interviuri

 

Așadar, ai reușit să obții un interviu cu o companie la care vrei cu adevărat să lucrezi. Cea mai bună modalitate pentru a-ți asigura acest loc de muncă ar fi să te pregătești, să te pregătești și să te pregătești!😅

Pentru a face acest lucru, trebuie să aduni cât mai multe informații despre afacere și rolul postului pentru care aplici. Recomandăm să accesezi site-ul companiei pentru a-ți forma o idee despre valorile și cultura acesteia.

În continuare, poți căuta pe Google atribuțiile acelui rol de muncă (căutarea abilităților dorite sau atribute necesare pentru a ocupa acest post). Ideea aici este să nu minți sau să te prefaci că ești altcineva, dar poți începe să te gândești la cum îți poți adapta răspunsurile pentru a se potrivi cel mai bine rolului și cu aspectele pe care le caută angajatorul. În plus, îți poți nota 10-20 de întrebări pe care angajatorul ți le poate pune într-un interviu la care îți poți planifica răspunsurile. Fă-ți timp pentru a învăța anumite fraze sau linii care te vând, pe care chiar vrei să le transmiți. Apoi cere-i un membru al familiei sau un prieten să joace rolul angajatorului.

Când vine vorba de găsirea unui nou loc de muncă, este important să nu te sperii de eșec. Așteaptă-te să fii doborât de câteva ori, dar apreciază că de fiecare dată când participi la un interviu, performanța ta ar trebui să se îmbunătățească. Poate că nu va fi ușor, dar aceste mici sfaturi îți vor îmbunătăți șansele de a-ți asigura acel loc de muncă.

Dacă între timp, până găsești job-ul visat cu un salariu pe măsură, ai nevoie de o anumită sumă de bani URGENT, 👉 află de aici mai multe despre CREDITUL PÂNĂ LA SALARIU de la Mobilo Credit 

👉 Te-ar mai putea interesa si articolul despre Cum să-ți organizezi bugetul în 2023 pentru a avea control si predictibilitate asupra cheltuielilor si economiilor. Citeste-l sa afli detalii despre cum să aplici schimbările necesare pentru a face o diferență substanțială în obiceiurile tale generale de cheltuieli și sa dobândești libertatea financiară!

 

Sursa foto: Dreamstime

Noutăți

Cauți ceva anume?