Cui se potriveste un credit nebancar rapid pana la urmatorul salariu?

Se tot vorbeste, pe buna dreptate, despre costurile imprumuturilor nebancare rapide, mai ales costul ratei lunare, ca fiind unul dintre cele mai bune repere atunci cand alegem unde sa ne finantam nevoile sau investitiile. Ceea ce nu stim insa este faptul ca acest cost nu este in mod necesar cel mai relevant lucru la care trebuie sa ne uitam. De ce? 

In primul rand, pentru ca avem valori diferite. Unii suntem conservatori si cautam stabilitatea unui credit pe termen lung, cu plusurile si minusurile lui. Aparent, costul unui asemenea credit este mai mic, deoarece rata lunara este mai mica si se incadreaza bine in buget. Insa costul total poate fi mult mai mare decat al unui credit nebancar rapid pe termen scurt. La costul de baza se adauga tot felul de comisioane lunare, dar mai ales foarte mult timp pe care il petrecem “legati” de creditul respectiv, care devine o piatra de moara in bugetul nostru sau al familiei. Creditul nebancar pana la urmatorul salariu este, probabil, cel mai transparent produs de finantare: o dobanda care nu se schimba pe perioada contractuala, niciun alt comision, o singura plata. Nu depindem de un curs valutar, de un incasator care ajunge la noi acasa la data scadentei sau nu.

In plus, avem avantajul rapiditatii. Astazi avem nevoie de bani, azi intram pe site, completam cererea de credit, incarcam in aplicatie documentele solicitate, apasam “Finalizeaza” si in cateva minute stim daca ne putem baza pe bani sau nu, de unde ii luam si cand.  Iar pentru cei aflati mereu pe drumuri, pentru care accesul la calculator este mai degraba un obstacol, exista aplicatia Mobilo Credit, prima aplicatie dezvoltata pentru a avea acces la credite rapide direct de pe telefonul mobil. Creditul pe mobil este fara indoiala potrivit pentru oamenii dinamici, care iau decizii rapid, cu un mare nivel de incredere in fortele proprii.

Ce altceva ne intereseaza atunci cand luam un credit nebancar rapid pana la salariu? Evident, penalitatile de intarziere. Angajatorul poate intarzia plata salariului, clientul poate intarzia plata contractului, daca suntem antreprenori. Este important sa alegem si aici in functie de transparenta si este ideal un creditor care plafoneaza nivelul penalitatilor. Asta pentru ca e bine sa fim pregatiti si pentru cea mai rea varianta, aceea in care zilele de intarziere se prelungesc mai mult decat ne-am asteptat initial. O alternativa de la Mobilo: in cazul in care ne aflam in imposibilitatea de plata in ziua scadentei si totusi stim ca vom face rost de bani sa achitam imprumutul intr-un interval relativ scurt de timp, cel mai rentabil este sa cerem prelungirea contractului, printr-un simplu click. Odata aprobata, aceasta facilitate suspenda calcularea penalitatilor si este in final cea mai rentabila din punct de vedere  financiar: costul prelungirii pentru o saptamana este mai mic decat penalitatile calculate pentru o saptamana de intarziere.

Pe scurt, creditul nebancar rapid pana la salariu, mai ales creditul pe mobil, este in multe situatii mai avantajos decat un credit clasic pe termen lung. Daca ne cunoastem bine circumstantele, vom putea alege cu incredere sa folosim credite rapide doar atunci cand este nevoie si cand acestea aduc cea mai mare valoare bugetului nostru.

Noutăți

Cauți ceva anume?