Topul celor mai bune idei de afaceri

Pentru tot mai multe persoane, ideea de a trece de la angajat la antreprenor este din ce in ce mai tentanta, iar motivele sunt lesne de inteles. Chiar daca exista si partea mai putin placuta, aceea ca o afacere nu iti ofera la fel de multa stabilitate si confort ca un job sigur, avantajele de a avea propriul business raman valabile. Antreprenoriatul iti ofera oportunitatea de a lucra pentru tine, de a inova, de a gresi, dar si de a transforma o idee in realitate. Iata mai multe detalii in urmatoarele capitole: 

 

 

  • Sfaturi pentru un business la inceput de drum  
  • Idei de afaceri online
  • Idei de afaceri offline 

 

Sfaturi pentru un business la inceput de drum

Succesul unei afaceri depinde mult de ideea din spatele ei, dar mai ales de mintea care o sustine. Perseverenta, rabdarea, dedicarea, pasiunea, implicarea si motivatia sunt cateva dintre calitatile necesare oricarui antreprenor aflat la inceput de drum. Pe langa acestea, este important sa tii cont si de cativa pasi esentiali, prin care poti transforma ideile tale in afaceri:

 

Studiaza piata

 

Brandurile profitabile sunt fondate pe o nevoie a publicului, avand ca scop indeplinirea acesteia. Poti incepe afacerea dintr-un hobby si apoi sa identifici nevoia la care produsul tau raspunde sau poti identifica, in randul oamenilor, o nevoie latenta, care inca nu are un nume bine definit, iar apoi sa creezi un produs sau serviciu care sa raspunda acelei necesitati. Inainte de a investi in afacere, raspunde-ti la cateva intrebari: la ce nevoie raspunde produsul tau, ce problema rezolva acesta, cum poate business-ul tau sa aduca plus valoare clientilor, cum poti ajunge in fata clientilor care au nevoie de produsele pe care tu le oferi?

 

Investeste in dobandirea de noi abilitati

Lumea antreprenoriatului se afla in permanenta miscare. Pentru a tine ritmul cu ea, este important ca tot timpul sa studiezi lucruri noi, sa iti imbunatatesti abilitatile si capacitatile care te ajuta sa sustii business-ul pe termen lung. Cu ce cursuri poti incepe?  De regula, marketingul si vanzarile sunt doua domenii pe care este nevoie sa le stapanesti suficient de bine pentru a-ti putea creste afacerea. Poti urma cursuri online, gratuite, sau le poti urmari pe acelea platite si organizate de oameni de business sau de vanzari din intreaga lume. iti poti crea un cont de economii pentru astfel de investitii, un buget special sau poti apela la creditele rapide. Daca vrei un imprumut pe termen scurt, fara sa pierzi vremea cu cererea de creditare, exista optiunea creditelor oferite doar cu buletinul.

👉 Afla care este suma maxima pe care o poti obtine printr-un credit doar cu buletinul

Creeaza-ti un brand stabil

Indiferent de tipul si de domeniul afacerii tale, ea ar trebui sa aiba conturat un brand, mai exact, o identitate care este conturata prin numele de firma, logo, slogan, culori, sunet si toate elementele care pot defini afacerea ta si pe care posibilii clienti si cumparatori le pot asocia usor cu business-ul tau.

Asigura-te ca ai un capital minim necesar

Pentru a putea fi transformate in afaceri, majoritatea ideilor cer o investitie minima, asa ca, inainte de a porni pe drumul antreprenoriatului, asigura-te ca dispui de niste bani. Ii poti economisi, din surse proprii, sau poti aplica pentru programe dedicate start-up-urilor, prezentand ideea ta de afaceri investitorilor sau, daca suma de care mai ai nevoie este intre 2000-4000 RON, poti solicita un credit pe termen scurt. Prin ofertele Mobilo Credit, primesti rapid o suma de bani, pe care o poti folosi pentru a-ti acoperi urgentele.

 

👉 Afla cum poti obtine un credit rapid pe termen scurt

Stabileste-ti din timp planul de afaceri 

Cand pornesti pe un drum nou, necunoscut, este destul de dificil sa nimeresti destinatia dorita fara sa ai o harta la tine. in cazul business-ului, planul de afaceri reprezinta harta firmei tale si trebuie sa contina informatii despre:

  • misiunea, valorile si obiectivele companiei: 
  • produsele sau serviciile oferite; 
  • planul de dezvoltare a produselor si serviciilor; 
  • analiza pietei si a industriei in care firma activeaza; 
  • piata tinta; 
  • concurenta si avantajul competitiv al firmei; 
  • strategia de marketing;
  • strategia de produs;
  • strategia de pret; 
  • strategiile de distributie si promovare;
  • strategia de vanzari;
  • structura organizationala;
  • planificarea financiara.

 

👉 Citeste si: Imprumuturi si finantare pentru tineri | Mobilo Credit

Idei de afaceri online

Mediul online ofera numeroase oportunitati de business, asa ca poate fi pista de lansare pentru multe persoane care vor sa isi puna in actiune latura antreprenoriala. iata cateva idei:

Magazin online 

Multe afaceri pot incepe de la simple pasiuni. Pe piata din Romania, exista numerosi oameni care, incepand de la hobby-ul lor de a crea bijuterii handmade, tablouri, portrete, fotografii, produse cosmetice bio, proiecte DIY, au lansat un magazin online, unde si-au vandut creatiile. Avantajul este ca investitiile intr-o astfel de idee sunt mici si, in plus, faci ce iti place. 

Consultanta SEO si consultanta in social media

Domeniul online ramane in continuare profitabil. Pentru a deveni cunoscuta, orice firma trebuie sa aiba un site pe care clientii pot gasi informatii despre produsele sau serviciile pe care firma le ofera, istoricul companiei, date de contact, articole care au rolul de a converti cititorii in posibili cumparatori. Pentru ca site-ul sa ajunga in topul cautarilor Google, este nevoie sa fie optimizat SEO. De asemenea, promovarea social media este la fel de importanta. Daca stapanesti cele doua domenii, poti incepe sa oferi consultanta online firmelor aflate la inceput de drum.

Graphic designer si web designer

Pe langa serviciile SEO si cele de promovare social media, la fel de necesare sunt si cele oferite de un graphic designer si de un web designer. ambii jucand un rol esential in strategiile de promovare si in conturarea unui brand stabil. Atat timp cat mediul online functioneaza, vor exista si aceste doua domenii, asa ca merita sa investesti timp si efort in ele, mai ales daca esti pasionat. 

Software development

Responsabili de proiectarea programelor si sistemelor de operare pe care le folosim in viata de zi cu zi, dezvoltatorii software au numeroase oportunitati. Pot fi atat in rolul de freelancer, dar si in cel de antreprenor, avand un business cu mai multi angajati care ofera un pachet de servicii originale, nisate pe o anumita categorie de clienti. 

Idei de afaceri offline

Chiar daca multe afaceri se muta online, si domeniul offline ofera in continuare oportunitati curajoase si profitabile, cum ar fi: 

Domeniul agriculturii 

Spre deosebire de afacerile online care cer putine investitii, business-urile in domeniul agriculturii sunt mai costisitoare, insa si profitul poate fi pe masura. Domeniul acesta ofera nenumarate oportunitati mai ales daca reusesti sa identifici o nevoie a pietei care inca nu este rezolvata, venind tu cu produsele si serviciile necesare. Printre ideile care pot functiona se numara: 

 

  • Cultivarea legumelor in sistem ecologic;
  • Cultivarea andivelor;
  • Plantarea fructelor goji;
  • Plantarea arborilor paulownia;
  • Infiintarea unei culturi de lavanda; 
  • Deschiderea unei afaceri in domeniul apiculturii; 
  • Producerea de sucuri naturale.

Atelier de produse mestesugaresti

Tot mai multe persoane incep sa fie atrase de tot ce inseamna traditiile vechi romanesti. De aceea, poate fi profitabil un business care promoveaza traditiile din diferite zone ale tarii. In aceste ateliere, oamenii pot invata tehnici vechi de prelucrare a metalului, lemnului, lutului, pietrei, sticlei sau a materialelor textile si vegetale, predate chiar de mestesugari. Avantajul este ca acest business poate realiza venituri atat din vanzarea produselor traditionale, dar si din cursuri de pregatire pentru cei care vor sa invete diverse mestesuguri.

Locuri dedicate atat parintilor, cat si copiilor 

Una dintre provocarile parintilor este sa gaseasca locuri de agrement, fie restaurante, fie hoteluri, pensiuni, unde copiii sa aiba spatiul lor de joaca, fiind in siguranta. Un astfel de business poate atrage destul de multi clienti si avantajul este ca, daca le oferi ceea ce au nevoie si se simt confortabil, vor reveni si vor recomanda si altor parinti business-ul tau. 



Un renumit biolog britanic, Alan Hall, spunea ca „cea mai mare provocare pentru oamenii de afaceri este aceea de a alege o idee castigatoare (una singura!) din multitudinea de posibilitati si sa mearga mai departe cu aceea”. Insa, studiind piata, cercetand mai multe idei, citind mai multe articole din domeniul business-ului, facand un research amanuntit, orice antreprenor va reusi sa gaseasca ideea potrivita, care ii va aduce si profit. 

 

Sursa foto: Shutterstock 

Noutăți

Cauți ceva anume?