Ce trebuie sa stii cand ceri un credit rapid pe termen scurt

Pentru a te imprumuta in mod responsabil nu trebuie sa fii expert in finante. E de ajuns sa tii cont de cateva lucruri elementare pentru a face ca experienta ta cu institutiile care ofera credite sa fie una pozitiva.
Inainte de a te gandi sa aplici pentru un imprumut rapid pe termen scurt, tine cont de urmatoarele 7 sfaturi, care te vor ajuta sa decizi in cunostinta de cauza si in mod responsabil.

  • Inainte de a aplica pentru un credit rapid, stabileste foarte clar suma de care ai nevoie si destinatia banilor
  • Fa o lista cu toate cheltuielile posibile și determina care este suma lunara necesara pentru acoperirea lor. Lista trebuie sa contina: cheltuieli cu utilitatile, intretinere/chirie, cos lunar de cumparaturi, alte rate, alte cheltuieli absolut necesare.
  • Fa-ti un buget lunar pentru alte cheltuieli in afara de cele strict necesare si incearca sa il respecti.
  • Asigura-te ca ai epuizat toate variantele de a obtine banii de care ai nevoie: familie, colegi, prieteni.
  • Evalueaza cu atentie institutia de creditare la care vrei sa apelezi si verifica daca ti se ofera informatii complete legate de costuri, conditii, comisioane, contracte, etc.
  • Imprumuta doar atat cat ai nevoie. Chiar daca esti eligibil pentru o suma mai mare de bani, nu inseamna ca trebuie sa te indatorezi cu suma maxima care iti poate fi acordata. Nu uita ca ai obligatia de a rambursa banii imprumutati iar rambursarea la scadenta iti mareste sansele de a contracta un nou credit, in eventualitatea in care vei mai avea nevoie.
  • Nu folosi imprumuturile rapide pe termen scurt ca solutie permanenta. Apeleaza la acest tip de imprumuturi doar ocazional: fie atunci cand ai o urgenta financiara care nu poate fi acoperita altfel, fie cand vrei sa te bucuri de ocazii importante si pentru care stii ca returnarea imprumutului nu va reprezenta un efort financiar mult prea mare pentru bugetul tau

Noutăți

Cauți ceva anume?